Warzywa

50 kolekcji przepisów

31068 przepisów

Przepisy w kolekcji Warzywa

Czas przygotowania: 20 min.
Omlet z ziołami, kozim serem i warzywami

Omlet z ziołami, kozim serem i warzywami to prosta propozycja na bezmięsny obiad. Dodatek twarogu sprawia, że danie jest pożywne i sycące.

mojegotowanie

Omlet z ziołami, kozim serem i warzywami

Czas przygotowania: 20 min.
Spaghetti ze szpinakiem, ciecierzycą i wędzonym serem
Spaghetti ze szpinakiem, ciecierzycą i wędzonym serem to szybki i łatwy przepis na sycący obiad. Ciecierzyca to pożywny dodatek, który zaspokoi głód wielu domowników.

mojegotowanie

Spaghetti ze szpinakiem, ciecierzycą i wędzonym serem

Czas przygotowania: 15 min.
Sałatka w miseczkach z melona z kozim serem
Sałatka w miseczkach z melona z kozim serem to pomysł na orzeźwiającą przystawkę. Orzechy włoskie, kozi ser, figi to trio doskonałe. Zaskocz swoją rodzinę przygotowując niecodzienną przekąskę.

mojegotowanie

Sałatka w miseczkach z melona z kozim serem

Czas przygotowania: 15 min.
BBQ - sosy do grilla
Sosy do grilla BBQ to świetna alternatywa dla keczupu. Dzięki nim nawet zwykła karkówka nabierze niepowtarzalnego smaku. Idealny dla lubiących domowe przetwory. Do wypróbowania na rodzinnym grillu.

mojegotowanie

BBQ - sosy do grilla

Czas przygotowania: 30 min.
Szaszłyki z brokuła z truskawkami i sosem z orzeszków ziemnych
Szaszłyki z brokuła z truskawkami i sosem z orzeszków ziemnych to interesująca przekąska na letnie dni. Idealna przekąska na rodzinnego grilla.

mojegotowanie

Szaszłyki z brokuła z truskawkami i sosem z orzeszków ziemnych

Czas przygotowania: 25 min.
Sałatka z młodymi ziemniakami, łososiem i szparagami z estragonem
Sałatka z młodymi ziemniakami, łososiem i szparagami z estragonem

mojegotowanie

Sałatka z młodymi ziemniakami, łososiem i szparagami z estragonem

Czas przygotowania: 35 min.
Chłodnik współczesny
Współczesny chłodnik to wzorcowy przepis na danie kuchni polskiej. Podczas upałów koniecznie spróbujcie podawanej na zimno zupy.

mojegotowanie

Chłodnik współczesny

Czas przygotowania: 55 min.
Tradycyjny chłodziec
Tradycyjny chłodziec to perełka staropolskiej kuchni. Szyjki rakowe i cielęcina to jedno z zaskakujących połączeń smakowych. Wypróbuj przepis na tradycyjny chłodziec podczas letnich dni.

mojegotowanie

Tradycyjny chłodziec

Czas przygotowania: 75 min.
Pieczony pasztet wielkanocny
Pieczony pasztet wielkanocny to obowiązkowa pozycja na świąteczne śniadanie. Wątróbki drobiowe nadadzą lekkiej konsystencji. Pasztet drobiowy urozmaici wielkanocny stół.

mojegotowanie

Pieczony pasztet wielkanocny

Czas przygotowania: 20 min.
Sałatka tort pieczarkowy
Sałatka tort pieczarkowy to kolejny przykład sałatki warstwowej. Filet z kurczaka w przyprawie gyros zasmakuje każdemu mięsożercy. Sałatkowy tort pieczarkowy sprawdzi na przyjęciach rodzinnych.

mojegotowanie

Sałatka tort pieczarkowy

Czas przygotowania: 20 min.
Sałatka  z szynką i twarogiem
Sałatka z szynką i twarogiem to przykład estetycznego zastosowania szklanek. Dzięki temu składniki sałatki są pokazane w atrakcyjny sposób. Na sam widok wzmaga się apetyt.

mojegotowanie

Sałatka z szynką i twarogiem

Czas przygotowania: 20 min.
Sałatka warstwowa w słoiku
Sałatka warstwowa w słoiku to przykład sałatki warzywnej. Nie ma świąt wielkanocnych bez sałatki warzywnej. Spróbuj przygotować w wersji z małymi słoikami.

mojegotowanie

Sałatka warstwowa w słoiku

Czas przygotowania: 20 min.
Sałatka warstwowa nurkujące szprotki
Sałatka warstwowa nurkujące szprotki to smaczna odświętna propozycja. Ziemniaki i szprotki są bazą dla pożywnej sałatki. Twórcza dekoracja ze szprotek zachęci do spróbowania nawet dzieci.

mojegotowanie

Sałatka warstwowa nurkujące szprotki

Czas przygotowania: 15 min.
marynowane jajka na ostro
Marynowane jajka na ostro to odświeżony sposób na znaną przystawkę wielkanocną. Kurkuma nadaje złotej barwy i delikatnej ostrości. Spróbuj przygotować marynowane jajka na ostro na świąteczny stół.

mojegotowanie

Marynowane jajka na ostro

Czas przygotowania: 60 min.
Sałatka z rzepy i jabłek i orzechów z panierowanymi jajkami przepiórczymi
Sałatka z rzepy i jabłek i orzechów z panierowanymi jajkami przepiórczymi to wyjątkowa propozycja na wielkanocne śniadanie. Jajka przepiórcze dodadzą szyku nawet prostej przystawce.

mojegotowanie

Sałatka z rzepy i jabłek i orzechów z panierowanymi jajkami przepiórczymi

Czas przygotowania: 50 min.
Jajko w koszulce i placuszek z pieczarkami
Jajko w koszulce i placuszek z pieczarkami to duet, który urozmaici świąteczny stół. Aksamitne żółtko i maślane pieczarki to kuszące połączenie pobudzające apetyt.

mojegotowanie

Jajko w koszulce i placuszek z pieczarkami

Czas przygotowania: 45 min.
Ciasto drożdżowe faszerowane
Ciasto drożdżowe faszerowane to nieodłączny przysmak wielkanocnego stołu. Farsz z makreli lub pstrąga to interesujące połączenie. Zaskocz rodzinę nowym sposobem na ciasto drożdżowe.

mojegotowanie

Ciasto drożdżowe faszerowane

Czas przygotowania: 60 min.
Naleśniki  z nadzieniem łososiowym
Naleśniki z nadzieniem łososiowym to dobrze znana przystawka podczas imprez z przyjaciółmi. Dodanie ikry i parmezanu przeniesie danie na wyższy poziom.

mojegotowanie

Naleśniki z nadzieniem łososiowym

Czas przygotowania: 30 min.
Cebula faszerowana jajkiem i zapiekana na sposób włoski
Cebula faszerowana jajkiem i zapiekana na sposób włoski to przystawka, która zachwyci domowników. Wykonana z prostych składników zamienia się w wyjątkowe danie.

mojegotowanie

Cebula faszerowana jajkiem i zapiekana na sposób włoski

Czas przygotowania: 200 min.
Terrina z szynki
Terrina z szynki to przykład wariacji na temat wytrawnej galarety. Doskonale sprawdzi się jako przystawka lub świąteczne danie główne.

mojegotowanie

Terrina z szynki

Artykułu powiązane