Pierogi

1 kolekcji przepisów

1178 przepisów

Przepisy w kolekcji Pierogi

Czas przygotowania: 25 min.
Knedle ze śliwkami
Domowe, pyszne knedle ze śliwkami. Jeden ze sprawdzonych pomysłów na jarski obiad. Knedle ze śliwkami można podać z bułką tartą i masłem lub śliwkowym sosem i orzechową posypką.

mojegotowanie

Knedle ze śliwkami

Czas przygotowania: 40 min.
pierogi_ze_sliwkami
Domowe pierogi ze śliwkami. U mnie podawane z cukrem i śmietanką. Domowe pierogi ze śliwkami to pomysł na jarski i dość szybki obiad.

Madija

Pierogi ze śliwkami

Czas przygotowania: 60 min.
Gnocchi
Gnocchi są włoskim odpowiednikiem kopytek. Mają charakterystyczne rowki, w których zbiera się pyszny sos. To obiad dla prawdziwych łasuchów!

mojegotowanie

Gnocchi z ragoût warzywnym

Czas przygotowania: 120 min.
Kartacze
Kuchnia Podlasia to przede wszystkim kartacze! Domowe, z mięsem i podane ze skwarkami. Kartacze robimy z ziemniaków surowych i ugotowanych. Polecam mój przepis na ciasto i nadzienie do kartaczy.

Anullka

Kartacze

Czas przygotowania: 30 min.
Kopytka
Domowe kopytka to pomysł, jak podać ziemniaki w innym wydaniu. I jednocześnie sposób na niemarnowanie żywności! Kopytka najlepiej smakują z ugotowanych dzień wcześniej ziemniaków.

bambara

Kopytka

Czas przygotowania: 60 min.
Pierogi z jagodami
Pierogi z jagodami to ulubiony letni obiad mojej rodziny. Cienkie ciasto i pyszny owocowy farsz - to właśnie pierogi z jagodami. Podajemy z kleksem ze słodkiej śmietanki lub/i cukrem.

msewka

Pierogi z jagodami

Czas przygotowania: 45 min.
Pierogi z bobem
Bób jest pyszny sam w sobie, ale warto wykorzystać go jako składnik nadzienia. Pierogi z bobem smakują doskonale! Zadbajmy jednak o odpowiednie doprawienie farszu, aby pierogi z bobem nie były za mdłe

doma-d

Pierogi z bobem

Czas przygotowania: 120 min.
Pampuchy drożdżowe z truskawkami i rabarbarem
Dość łatwe, choć nieco czasochłonne pampuchy drożdżowe podane z sosem truskawkowo-rabarbarowy. To słodkie wspomnienie dzieciństwa. Przepis na pampuchy drożdżowe poleca szefowa Agata Wojda.

mojegotowanie

Pampuchy drożdżowe z truskawkami i rabarbarem

Czas przygotowania: 60 min.
parowance
Czy znacie przepis na parowańce? Proste kluchy lub bułeczki gotowane na parze to jarskie, sycące danie. Parowańce smakują najlepiej z owocowymi sosami, ale mogą być też wytrawne parowańce.

Danusia19671

Parowańce

Czas przygotowania: 90 min.
Czebureki ( Чебуреки ) wg Aleex
Czebureki - to pyszne danie rosyjskie, czyli smażone pierogi. Czebureki tradycyjne mają mięsny farsz i najlepiej smakują podawane na gorąco.

Aleex

Czebureki ( Чебуреки ) wg Aleex

Czas przygotowania: 90 min.
Pierogi buraczane
Bardzo efektowne pierogi buraczane z farszem z ryżu, suszonych grzybów i wiśni, posypane „skwarkami” ze smażonych na maśle jabłek.

mojegotowanie

Pierogi buraczane

Czas przygotowania: 50 min.
Pierogi
Pierogi tym razem pieczemy. Są cudownie chrupiące, a połączenie łososia i jajek... Mniam!

mojegotowanie

Pieczone pierożki z łososiem i jajkiem

Pierożki z marmoladą
Smażone pierożki na słodko wypełnione pomarańczowo-dyniową konfiturą. Doskonałe na deser w Karnawale, proste do przygotowania. Przepis z magazynu "Sól i Pieprz".

mojegotowanie

Smażone pierożki z marmoladą

Czas przygotowania: 45 min.
Pierożki
Do zrobienia tych pierożków zainspirował nas przepis na pizzę capriciosa. Pizzowe pierożki z nadzieniem z szynki i pieczarek godnie ją zastąpią.

mojegotowanie

Pieczone pierożki - mini calzone z szynką i pieczarkami

Czas przygotowania: 60 min.
Gnocchi dyniowe w sosie grejpfrutowym
Mięciutkie gnocchi warto zrobić w nowoczesnej wersji. Dyniowy miąższ i sos grejpfrutowy doskonale podkręcą smak włoskiego klasyku. Nie trzeba mieć specjalnego gadżetu do gnocchi - wystarczy widelec.

mojegotowanie

Gnocchi dyniowe w sosie grejpfrutowym

Czas przygotowania: 75 min.
Klasyczne łazanki z kapustą
Makaronowy specjał nie tylko na Święta - łazanki z kapustą to przepis, który pokochają wegetarianie. Podstawowe produkty, czyli makaron łazanki i kapusta, są sycące, smaczne i łatwe do przygotowania.

mojegotowanie

Klasyczne łazanki z kapustą

Czas przygotowania: 45 min.
Makowiki wileńskie
Makowiki, czyli wileńskie pierogi wigilijne, to propozycja z makiem na słodko. Drożdżowe ciasto, słodkie makowe nadzienie sprawiają, że makowiki wileńskie to konkurencja dla kutii i makowca.

mojegotowanie

Makowiki wileńskie

Czas przygotowania: 60 min.
Pierogi z mięsem i cebulką
Pierogi z mięsem są pyszne. Uwielbiamy pierożki, szczególnie odsmażane. Do farszu możecie też dodać nieco kapusty - pierogi będą bardziej wilgotne. Sprawdźcie nasz przepis na pierogi z mięsem!

Duusiak

Pierogi z mięsem i cebulką

Czas przygotowania: 60 min.
Pierogi
Pierogi na słodko na Wigilię? Czemu nie! Te zawierają wszystko to, co lubimy najbardziej - aromatyczny mak, biały ser i pomarańczową skórkę.

mojegotowanie

Pierogi makowe z serem

Czas przygotowania: 35 min.
Pierogi czekoladowe z malinami
Obiad czy deser? Fani czekolady będą zachwyceni! Pierogi czekoladowe z malinami są słodkie, ale jednocześnie sycące. Możemy wykorzystać mrożone maliny. Gwarantujemy, że rodzina poprosi o dokładkę!

mojegotowanie

Pierogi czekoladowe z malinami

Artykułu powiązane