mieso custom

miso custom subtitle

tresc seo 1

Przepisy w kolekcji mieso custom

Czas przygotowania: 20 min.
Omlet z ziołami, kozim serem i warzywami

Omlet z ziołami, kozim serem i warzywami to prosta propozycja na bezmięsny obiad. Dodatek twarogu sprawia, że danie jest pożywne i sycące.

mojegotowanie

Omlet z ziołami, kozim serem i warzywami

Czas przygotowania: 20 min.
Kuleczki z ricotty z orzechami
Kuleczki z ricotty z orzechami to szybki deser, który z łatwością przygotują dzieci. Winogrona i kozi ser to ciekawe połączenie smaków. Wypróbuj kuleczki z ricotty z orzechami jako słodki podwieczorek

mojegotowanie

Kuleczki z ricotty z orzechami

Czas przygotowania: 45 min.
Placuszki na kozim jogurcie
Placuszki na kozim jogurcie to propozycja na łatwe słodkie śniadanie. Figi, miód i kozi jogurt dodaje prostemu daniu odświętnego charakteru. Spróbujcie placuszków na kozim jogurcie również jako deser.

mojegotowanie

Placuszki na kozim jogurcie

Czas przygotowania: 15 min.
Sałatka w miseczkach z melona z kozim serem
Sałatka w miseczkach z melona z kozim serem to pomysł na orzeźwiającą przystawkę. Orzechy włoskie, kozi ser, figi to trio doskonałe. Zaskocz swoją rodzinę przygotowując niecodzienną przekąskę.

mojegotowanie

Sałatka w miseczkach z melona z kozim serem

Czas przygotowania: 15 min.
BBQ - sosy do grilla
Sosy do grilla BBQ to świetna alternatywa dla keczupu. Dzięki nim nawet zwykła karkówka nabierze niepowtarzalnego smaku. Idealny dla lubiących domowe przetwory. Do wypróbowania na rodzinnym grillu.

mojegotowanie

BBQ - sosy do grilla

Czas przygotowania: 30 min.
Szaszłyki z brokuła z truskawkami i sosem z orzeszków ziemnych
Szaszłyki z brokuła z truskawkami i sosem z orzeszków ziemnych to interesująca przekąska na letnie dni. Idealna przekąska na rodzinnego grilla.

mojegotowanie

Szaszłyki z brokuła z truskawkami i sosem z orzeszków ziemnych

Czas przygotowania: 25 min.
Sałatka z młodymi ziemniakami, łososiem i szparagami z estragonem
Sałatka z młodymi ziemniakami, łososiem i szparagami z estragonem

mojegotowanie

Sałatka z młodymi ziemniakami, łososiem i szparagami z estragonem

Czas przygotowania: 55 min.
Tradycyjny chłodziec
Tradycyjny chłodziec to perełka staropolskiej kuchni. Szyjki rakowe i cielęcina to jedno z zaskakujących połączeń smakowych. Wypróbuj przepis na tradycyjny chłodziec podczas letnich dni.

mojegotowanie

Tradycyjny chłodziec

Czas przygotowania: 75 min.
Pieczony pasztet wielkanocny
Pieczony pasztet wielkanocny to obowiązkowa pozycja na świąteczne śniadanie. Wątróbki drobiowe nadadzą lekkiej konsystencji. Pasztet drobiowy urozmaici wielkanocny stół.

mojegotowanie

Pieczony pasztet wielkanocny

Czas przygotowania: 20 min.
Sałatka tort pieczarkowy
Sałatka tort pieczarkowy to kolejny przykład sałatki warstwowej. Filet z kurczaka w przyprawie gyros zasmakuje każdemu mięsożercy. Sałatkowy tort pieczarkowy sprawdzi na przyjęciach rodzinnych.

mojegotowanie

Sałatka tort pieczarkowy

Czas przygotowania: 20 min.
Sałatka  z szynką i twarogiem
Sałatka z szynką i twarogiem to przykład estetycznego zastosowania szklanek. Dzięki temu składniki sałatki są pokazane w atrakcyjny sposób. Na sam widok wzmaga się apetyt.

mojegotowanie

Sałatka z szynką i twarogiem

Czas przygotowania: 15 min.
marynowane jajka na ostro
Marynowane jajka na ostro to odświeżony sposób na znaną przystawkę wielkanocną. Kurkuma nadaje złotej barwy i delikatnej ostrości. Spróbuj przygotować marynowane jajka na ostro na świąteczny stół.

mojegotowanie

Marynowane jajka na ostro

Czas przygotowania: 50 min.
Jajko w koszulce i placuszek z pieczarkami
Jajko w koszulce i placuszek z pieczarkami to duet, który urozmaici świąteczny stół. Aksamitne żółtko i maślane pieczarki to kuszące połączenie pobudzające apetyt.

mojegotowanie

Jajko w koszulce i placuszek z pieczarkami

Czas przygotowania: 45 min.
Ciasto drożdżowe faszerowane
Ciasto drożdżowe faszerowane to nieodłączny przysmak wielkanocnego stołu. Farsz z makreli lub pstrąga to interesujące połączenie. Zaskocz rodzinę nowym sposobem na ciasto drożdżowe.

mojegotowanie

Ciasto drożdżowe faszerowane

Czas przygotowania: 60 min.
Naleśniki  z nadzieniem łososiowym
Naleśniki z nadzieniem łososiowym to dobrze znana przystawka podczas imprez z przyjaciółmi. Dodanie ikry i parmezanu przeniesie danie na wyższy poziom.

mojegotowanie

Naleśniki z nadzieniem łososiowym

Czas przygotowania: 30 min.
Cebula faszerowana jajkiem i zapiekana na sposób włoski
Cebula faszerowana jajkiem i zapiekana na sposób włoski to przystawka, która zachwyci domowników. Wykonana z prostych składników zamienia się w wyjątkowe danie.

mojegotowanie

Cebula faszerowana jajkiem i zapiekana na sposób włoski

Czas przygotowania: 210 min.
Tort bezowo-orzechowo-czekoladowy
Tort bezowo-orzechowo-czekoladowy to deser efektowny i zachwycający smakoszy. Beza, krem chałwowy to marzenie łasucha. Niech tort bezowo-orzechowo-czekoladowy urozmaici wasze spotkania.

mojegotowanie

Tort bezowo-orzechowo-czekoladowy

Czas przygotowania: 40 min.
Mazurek chałwowy z granatem
Mazurek chałwowy z granatem to kuszące połączenie smaków. Chałwa i granat sprawiają, że trudno skończyć na jednym kawałku. Mazurek chałwowy z granatem to interesujący wypiek na śniadanie wielkanocne.

mojegotowanie

Mazurek chałwowy z granatem

Czas przygotowania: 90 min.
Sękacz z polewą czekoladową
Sękacz z polewą czekoladową to tradycyjny wypiek pocięty w trójkąty. Ciasto wzbogacono czekoladą.Sękacz z polewą czekoladową to pomysł nie tylko na podwieczorek.

mojegotowanie

Sękacz z polewą czekoladową

Czas przygotowania: 60 min.
Mazurek z białą czekoladą na waflach
Mazurek z białą czekoladą na waflach to łatwy sposób na ciasto. Marcepan skusi każdego miłośnika migdałów. Mazurek z białą czekoladą na waflach urozmaici rodzinne spotkanie.

mojegotowanie

Mazurek z białą czekoladą na waflach

Artykułu powiązane

Paulina Foremny
15.08.2019

Paulina Foremny i smaki, które nosimy w sobie od dziecka

Na ile są zgodni tata i córka? Pytam o preferencje kulinarne Paulinę Foremny, zwyciężczynię czwartej edycji programu „MasterChef Junior”, i jej tatę.