Kanapka z bekonem i bananami

Ocena:

4.49 (184)

  • 25 min.
  • dla 4 osób
Przepis na ulubioną kanapkę Elvisa Presleya

Składniki:

  • 8 plastrów bekonu
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • 4 duże kromki białego chleba
  • masło
  • masło orzechowe
  • 15 dag miękkiego, łagodnego żółtego sera typu butterkaese
  • 2 banany
  • sos czekoladowy
  • B

Kanapka z bekonem i bananami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bekon kładziemy na rozgrzanej patelni, smażymy na małym ogniu 5 min. Cukier miksujemy z syropem klonowym, pędzelkiem nanosimy na plastry bekonu i smażymy je, obracając i smarując, aż syrop się skarmelizuje, a boczek będzie chrupiący. Chleb smarujemy masłem, kładziemy posmarowaną stroną na gorącej patelni, smażymy na złoto. Obracamy, smarujemy z drugiej strony masłem orzechowym, przykrywamy plasterkiem sera i trzymamy na ogniu, aż ser zacznie się topić. Kładziemy bekon, plastry bananów, polewamy sosem czekoladowym.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne