Kanapka "Pokładowiec" z szynką

Ocena:

4.45 (191)

  • 10 min.
  • dla 1 osoby
Kanapka "Pokładowiec" z szynką

Składniki:

  • bagietka lub inne pieczywo
  • masło
  • gotowy sos tatarski
  • garść mieszanki sałat
  • kilka plasterków szynki
  • twardy kiszony ogórek
  • pomidor
  • nieduża biała i czerwona cebula
  • sól
  • pieprz

Kanapka "pokładowiec" z szynką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kanapka "Pokładowiec" z szynką
  • Pieczywo rozcinamy na pół, smarujemy masłem i odrobiną sosu tatarskiego. Na jedną połówkę kładziemy sałatę, zwinięte plasterki szynki, plasterki ogórka, pomidora oraz obu rodzajów cebuli. Oprószamy solą i pieprzem, nakrywamy drugą połówką pieczywa, dociskamy. Jeśli nie przepadamy za intensywnym smakiem i zapachem świeżej cebuli, sięgnijmy po gotową prażoną. Do kanapki można także dołożyć plastry topionego sera, a tuż przed jedzeniem polać ją keczupem.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne