Szybkie jabłka do naleśników

Ocena:

4.48 (184)

  • 45 min.
  • dla 6 osób
Jabłka do naleśników i deserów.

Składniki:

  • jabłka 1,5 kg
  • cukier 1/2 szklanki
  • woda 1/2 szklanki
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • cynamon 1 łyżeczka

Szybkie jabłka do naleśników - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jabłka obrać, przekroić na 4 części, wykroić gniazda nasienne, podlać wodą, dusić około 15 min aż jabłka się rozgotują, pod koniec dodać cukier i cukier waniliowy, dusić jeszcze około 10 min.
  • Pod koniec dodać cynamon.
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne