Pasta z fety i orzechów

Ocena:

4.45 (152)

  • 10 min.
  • dla 4 osób

Przepisy - pasta z fety i orzechów

Składniki:

  • 20 dag orzechów włoskich
  • 20 dag fety
  • strąk papryczki chili
  • ząbek czosnku
  • 4 łyżki greckiego jogurtu
  • 2 łyżki oliwy

Pasta z fety i orzechów - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przepisy - pasta z fety i orzechów
  • Orzechy drobno siekamy (część odkładamy do dekoracji). Fetę osączamy, rozdrabniamy. Z chili po przekrojeniu usuwamy nasionka, miąższ drobno siekamy.
  • Czosnek przeciskamy przez praskę. Mieszamy wszystkie przygotowane składniki z greckim jogurtem.
  • Pastę serwujemy w miseczce, posypaną orzechami i polaną oliwą. Podajemy z chlebkiem pita, albo ulubionym pieczywem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne