lekki i puszysty najleprzy na ciepłe dni dla ochłody
Składniki:
galaretka czerwona
galaretka zielona
2 galaretki jasne
puszka ananasów
puszka brzoskwiń
0,5 litra kremówki
Kolorowy torcik galaretkowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Galaretkę czerwoną i zieloną rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach, chłodzimy, można je przygotować poprzedniego dnia. Owoce odsączamy, kroimy w kostkę. spód tortownicy wykładamy folią aluminiową. jasne galaretki rozpuszczamy w połowie wody przewidzianej na opakowaniu. gdy przestygną i zaczną tężeć dodajemy do nich lekko spienioną kremówkę, dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone w kostkę zastygnięte kolorowe galaretki i owoce, po wymieszaniu całość przelewamy do tortownicy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki do stężenia.