Fasola z mięsem

Ocena:

4.38 (175)

  • 1 godz. 50 min.
  • dla 6 osób
Pożywne zimowe danie

Składniki:

  • 40 dag fasoli
  • 6 parówek
  • kawałek kiełbasy wędzonej
  • 40 dag łopatki wieprzowej
  • gruby plaster świeżego boczku
  • puszka pomidorów
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • 2 liście laurowe

Fasola z mięsem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Fasolę namoczyć, a następnego dnia gotować w tej samej wodzie ok. 50 minut. Na dużej patelni obsmażyć na rumiano boczek (pokrojony w kosteczkę), łopatkę (pokrojoną w grubszą kostkę), kiełbasę (również pokrojoną w kostkę ) i 2 cebule (pokrojone w piórka). Dodać zawartość patelni do garnka z fasolą, przyprawić i dusić 40 minut. Na koniec dodać pomidory z zalewą i parówki pokrojone w talarki. Dusić jeszcze ok. 10 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne