Żurek ogórkowy

Ocena:

4.4 (198)

  • 20 min.
  • dla 8 osób
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 240 kcal

Składniki:

  • 1,5 l bulionu mięsnego
  • 1/2 l kwasu z kiszonych ogórków
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 25 dag wędzonego boczku
  • 2 łyżki mąki
  • po łyżce majeranku i natki
  • 6 jajek przepiórczych na twardo
  • kiszony ogórek
  • sól, pieprz

Żurek ogórkowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Boczek pokroić w kostkę, wysmażyć w rondlu.
  • Zalać bulionem, gotować kilka minut.
  • Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do zupy razem z kwasem ogórkowym, posypać majerankiem i natką, gotować 2-3 minuty.
  • Zupę przyprawić, podawać z jajkami przepiórczymi i plasterkami ogórka.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne