Zupa z papryką

Ocena:

4.54 (144)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 15 minut
Gotowanie: 15 minut
Porcja: 135 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 2 marchewki
  • czerwona papryka
  • 10 dag świeżego groszku
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 pomidory
  • po 1 łyżce posiekanej natki pietruszki i bazylii
  • 2 łyżki oliwy
  • opakowanie Zupy Jarzynowej z błonnikiem WINIARY
  • 3 łyżki śmietany
  • sól, pieprz

Zupa z papryką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchewki pokroić w słupki. Paprykę pokroić w paseczki. Groszek opłukać. Pomidory obrać ze skóry, przekroić. Usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Zeszklić na oliwie. Dodać marchewkę i paprykę. Smażyć 5 min.
  • Zupę jarzynową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Wlać do warzyw, dodać groszek.
  • Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, gotować 15 min. W razie potrzeby dolać wody.
  • Ewentualnie oprawić solą i pieprzem. Wymieszać ze śmietaną. Posypać zieleniną.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne