Przygotowanie: 15 minut
Gotowanie: 15 minut
Porcja: 135 kcal
Składniki na 4 porcje
Składniki:
2 marchewki
czerwona papryka
10 dag świeżego groszku
cebula
ząbek czosnku
2 pomidory
po 1 łyżce posiekanej natki pietruszki i bazylii
2 łyżki oliwy
opakowanie Zupy Jarzynowej z błonnikiem WINIARY
3 łyżki śmietany
sól, pieprz
Zupa z papryką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Marchewki pokroić w słupki. Paprykę pokroić w paseczki. Groszek opłukać. Pomidory obrać ze skóry, przekroić. Usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Zeszklić na oliwie. Dodać marchewkę i paprykę. Smażyć 5 min.
Zupę jarzynową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Wlać do warzyw, dodać groszek.
Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, gotować 15 min. W razie potrzeby dolać wody.
Ewentualnie oprawić solą i pieprzem. Wymieszać ze śmietaną. Posypać zieleniną.