Zupa z kluseczkami

Ocena:

4.51 (162)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Szybka zupka.

Składniki:

  • wywar mięsny 2 litry
  • marchew 2 sztuki
  • pietruszka 1 sztuka
  • por 1/2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy 1/2 sztuki
  • śmietana 1-2 łyżki
  • .
  • mąka 1,5 szklanki
  • jajka 2 sztuki
  • woda ok 1/2 szklanki
  • sól
  • pieprz

Zupa z kluseczkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchew, pietruszkę i por obrać, umyć, zalać rosołem czy bulionem i zagotować. Z mąki jajek, wody i szczypty soli zagnieść ciasto. Rwać palcami kawałki ciasta i wrzucać na gotującą się zupę. Zagotować. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne