Zupa maślankowa z boczkiem

Ocena:

4.49 (166)

  • 30 min.
  • dla 8 osób
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 190 kcal

Składniki:

  • 1 l maślanki
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 15 dag boczku
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz

Zupa maślankowa z boczkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ziemniaki obrać, umyć, ugotować (około 20 minut). Odcedzić, utłuc, rozłożyć do talerzy.
  • Boczek pokroić w małą kostkę, obsmażyć. Maślankę dokładnie wymieszać z mąką.
  • W rondlu zagotować 1 l wody, wlać maślankę, wymieszać, gotowa ć kilka minut. Dodać boczek, przyprawić. Polać ziemniaki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne