Zawijańce wieprzowe z mięsem mielonym i pieczarkami

Ocena:

4.56 (181)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 10 osób
Efektowne i bardzo dobre danie na uroczysty obiad

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 70 dag dobrego mielonego mięsa wieprzowego
  • 0,5kg pieczarek
  • 2 duże cebule
  • przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka w proszku
  • delikat do mięs

Zawijańce wieprzowe z mięsem mielonym i pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Karkówkę pokroić na płaty, rozbić (tak, żeby nie podziurawić).Posypać przyprawami i odłożyć na 30 min. Mięso mielone wymieszać z podsmażoną cebulką i pieczarkami. doprawić solą i pieprzem. Pokroić drobniutko natkę pietruszki i dodać do mięsa. Wymieszać dokładnie. Nałożyć na płaty karkówki i ciasno zwinąć. Otoczyć w papryce. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do gotującej się wody z listkiem laurowym, pieprzem ziarnistym i zielem angielskim. Gotować ok. 45 min. Sos przygotować zgodnie z przepisem. Podawać z ziemniaczkami i sałatką z buraczków lub z pieczywem.
  • Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne