Danie dla tych co lubią zapiekanki .. sycące i nie trudne.
Składniki:
1 Kg. Sznycli albo piersi z indyka
1 Zupa cebulowa w torebce
1 Kubek śmietany
1 Łyżka musztardy ( do smaku )
1 Łyżka przecieru pomidorowego ( do smaku )
1 Łyżka sosu worcestershire ( do smaku )
Zapiekany indyk z zupą cebulową - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
► Mięso pokroić w paski i wymieszać z zupą cebulową. Śmietanę wymieszać z musztardą i przecierem pomidorowym.
► Mięso ułozyć na dnie żaroodpornej formy i pokropić połową sosu śmietanowego. Całość przykryć folią aluminiową.
► Piec w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /. Następnie zdjąć folię aluminiową i oblać resztą sosu z domieszaną odrobiną sosu worcestershire i piec jeszcze przez 20 – 30 minut.