Wołowina w sosie pieprzowym

Ocena:

4.49 (197)

  • 30 min.
  • dla 3 osób
Przygotowanie: 30 minut

Składniki:

  • 25 dag wołowiny
  • 2 cebule
  • 3 liście kapusty pekińskiej
  • 10 dag minikukurydzy
  • 1 kolorowa papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 ml oleju
  • 10 ml wina ryżowego
  • 10 ml bulionu
  • sos ostrygowy
  • sos sojowy jasny
  • sos sezamowy
  • cukier
  • mąka ziemniaczana
  • przyprawy KAMIS: Pieprz młotkowy

Wołowina w sosie pieprzowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso wołowe kroimy w paski i przesmażamy.
  • Paprykę także kroimy w paski, cebule w piórka, kapustę pekińską w romby, kukurydze na pół.
  • Na rozgrzanym woku smażymy warzywa z pokrojonym czosnkiem i młotkowym pieprzem. Dodajemy mięso, podlewamy winem, odparowujemy. Podlewamy rosołem i doprawiamy do smaku. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Podajemy z ryżem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne