Wiener Fritten, czyli frytki na sposób wiedeński

Ocena:

4.59 (179)

  • 50 min.
  • dla 3 osób
Pyszna, bezmięsna zapiekanka, idealna na piątkowy obiad.

Składniki:

  • 1 kg frytek mrożonych
  • 150 ml sosu czosnkowego
  • 150 ml sosu meksykańskiego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 jajka
  • 50 gr sera

Wiener fritten, czyli frytki na sposób wiedeński - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Frytki upiec w piekarniku według przepisu na opakowaniu.
  • W tym czasie ugotować na twardo jajka. Obrać ze skorubek, pokroić na większą kostkę.
  • Po upieczeniu wsypać frytki do żaroodpornego naczynia i wlać na przemian sos czosnowy i sos meksykański. Za pomocą widelca pomieszać frytki tak, aby sos dostał się na dół naczynia.
  • Teraz frytki posypać kukurydzą oraz jajkiem.
  • Na samym końcu dodać na wierzch ser.
  • Piec ok 20 min w temperaturze 200stC.
  • Smacznego:)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne