Truskawki w czekoladzie

Ocena:

4.5 (163)

  • 3 min.
  • dla 4 osób
Cosik na ząb.

Składniki:

  • szklanka dojrzałych truskawek razem ze szypułkami
  • 100g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki masła

Truskawki w czekoladzie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Truskawki dokładnie myję i osuszam. Czekoladę łamię na kawałki i roztapiam w kąpieli wodnej ( w miseczce włożonej do garnka z gotującą się wodą). Dodaję do niej masło. Całość mieszam i lekko studzę. W szypułki wbijam wykałaczki i trzymając za wykałaczkę maczam truskawki w ciepłej czekoladzie. Układam na pergaminie a następnie wkładam do lodówki na jakieś 2 godziny.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne