Przygotowanie: 10 minut
Porcja: 275 kcal
Składniki na 4 porcje
Składniki:
8 kromek pieczywa tostowego
masło do smarowania
garść rukoli
mały słoiczek suszonych pomidorów w oliwie
4 duże plastry szynki (lub 8 małych)
4 plastry sera żółtego
Tosty z szynką i rukolą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Pieczywo opiec w tosterze. Po przestudzeniu każdą kromkę posmarować masłem (tylko z jednej strony). Na kromce układać po kilka listków umytej i osuszonej rukoli, po łyżeczce rozdrobnionych suszonych pomidorów, plastry szynki złożone na pół, ser żółty, rukole i ponownie pomidory.
Wierzch przykryć przygotowanym tostem. Każdą kanapkę przeciąć na skos i zawinąć w folię spożywczą lub papier śniadaniowy.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!