Tarta meksykańska - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Mieszamy mąkę, śmietanę, 3 jajka, proszek do pieczenia, szczyptę soli. Zagniatamy ciasto tworząc dużą kulkę. Odkładamy w chłodne miejsce na ok 20 minut. W tym czasie rozmrażamy mieszankę meksykańską. Obieramy i drobno kroimy cebulę. 2 pozostałe jajka wbijamy do miseczki. Wsypujemy zioła i chilli grys peperoczini. Tartownicę smarujemy margaryną. Ciasto rozwałkowujemy do blaszki. Rozciągamy palcami na boki, aby równo pokryło całą tartownicę. Posypujemy cebulą. Następnie wsypujemy mieszankę meksykańską. Posypujemy "18 ziołami ojca Mateusza." Na koniec wylewamy na ciasto masę jajeczno-ziołową. Lekko skrapiamy sosem chilli. Wstawiamy do piekarnika nastawionego na 180 stopni, na ok 50 minut. Podajemy z ostrym sosem pomidorowym lub pikantnym keczupem. Smacznego!