Świdry na słodko z ricottą

Ocena:

4.51 (182)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 15 minut
Gotowanie: 15 minut
Porcja: 305 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 30 dag makaronu duże świderki
  • 30 dag sera ricotta
  • puszka owoców kandyzowanych
  • 2 łyżki rodzynek
  • kieliszek sherry
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • łyżka masła
  • sól

Świdry na słodko z ricottą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron ugotować w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, osączyć, dodać masło, wymieszać.
  • Owoce odcedzić z zalewy (zalewę zachować). Serek wymieszać z rodzynkami i cukrem waniliowym. Uformować z niego kulki. Do zalewy dodać sherry, podgrzać. Wlać do makaronu, dodać owoce. Włożyć kulki sera, od razu podawać.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne