Surówka z ogórkiem konserwowym

Ocena:

4.48 (182)

  • 10 min.
  • dla 2 osób
Smaczna suróweczka

Składniki:

  • 0,5 główki małej sałaty lodowej
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 mała papryka czerwona
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • koperek
  • Sól
  • pieprz

Surówka z ogórkiem konserwowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Sałatę umyć, osuszyć, poszarpać na kawałki. Wrzucić do miski. Dodać majonez i jogurt, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
  • Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Wrzucić do sałaty. Ogórki osączyć z zalewy i pokroić w plasterki, dodać do sałaty. Paprykę umyć, usunąć nasiona. Pokroić w kostkę. Dodać do sałaty, wszystko razem wymieszać i nałożyć do miseczek. Podawać jako surówkę do obiadu lub mięsa z grilla
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne