Sos wiosenny

Ocena:

4.5 (166)

  • 20 min.
  • dla 1 osoby
Sos idealny do jajek

Składniki:

  • 1szklanka majonezu
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 0,5 szklanki śmietany 18%
  • pół ogórka
  • 4-5 rzodkiewek
  • pół pęczka szczypiorku
  • pół pęczka koperku
  • sól i pieprz

Sos wiosenny - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Warzywa umyć i pokroić w drobną kostkę.Koperek i szczypiorek posiekać.
  • Majonez wymieszać ze śmietaną i jogurtem. Wszystko razem wymieszać i przyprawić do smaku.
  • Odstawić na jakiś czas do lodówki.
  • Sos nadaje się idealnie do jajek ugotowanych na twardo.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne