Schab pieczony w sosie pomidorowym

Ocena:

4.46 (211)

  • 4 godz. 0 min.
  • dla 4 osób
Doskonały na obiad i na kolację.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
  • pół szklanki keczupu łagodnego
  • pół szklanki wody
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka musztardy
  • 5 liści laurowych
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • sól morska
  • pieprz świeżo zmielony

Schab pieczony w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab myjemy, osuszamy i kroimy na jedno-centymetrowe plastry.
  • Układamy w naczyniu żaroodpornym ( w tym, w którym będziemy piec ).
  • Z pozostałych składników przygotowujemy zalewę: wszystko dokładnie mieszamy i zalewamy plastry schabu. Wkładamy na ok. 4 godziny do lodówki.
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy mięso i pieczemy ok. 1,5 godziny.
  • W połowie czasu pieczenia odwracamy plastry mięsa na drugą stronę.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne