sandacz_z_sosem_cytrynowo_maslanym

Sandacz z sosem cytrynowo- maślanym

Ocena:

4.46 (147)

  • 25 min.
  • dla 1 osoby
Nie każdy lubi karpia, pstraga bo mówią że smakuje mułem. Natomiast jest ryba dla nich- to sandacz.

Składniki:

  • Filet z sandacza
  • cytryna
  • delikat do ryb ( przyprawa )
  • kawior ( jeśli ktoś posiada )
  • olej, mąka
  • sos maślano-cytryowy (Knorr)
  • pietruszka

Sandacz z sosem cytrynowo- maślanym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Fileta skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy delikatem. Zostawiamy na ok 2 godziny. Smażymy na oleju, uprzednio obtoczonego w mące. Sos przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i dodajemy troszkę cytryny i pietruszkę. Dekorujemy cytryną i kawiorem - polewamy sosem. ( Jeżeli ktoś nie ma gotowego sosu może go sporządzić sam. Na patelnie kładziemy łyżkę masła, dodajemy pół łyżki mąki, lekko podsmażamy i zalewamy bulionem, dodajemy sok z cytryny i pietruszkę.) Jedyna wadą tego przepiu jest cena ryby. Polecam i Życzę smacznego. Zachęcam również do obejrzenia innych moich przepisów.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne