Pyszna sałatka z ziemniaków kapusty kiszonej i pieczarek
Składniki:
4-5 sztuk ziemniaki
20 dag pieczarki
1 sztuka cebula czerwona
25 dag kiszona kapusta
sól do smaku
cukier do smaku
szczypiorek
do smaku przyprawa do sałatek Prymat
1 łyżka olej rzepakowy
Sałatka z ziemniakami i kapustą kiszoną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Pieczarki oczyścić i ugotować w wodzie z dodatkiem 1 łyżki soku z cytryny. Ostudzić na sitku i pokroić w plastry.Ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie ostudzić i pokroić w talarki. Kiszoną kapustę pokroić można od razu doprawić do smaku cukrem. cebulą obrać i posiekać dodać do kapusty dodać pieczarki, cukier oraz przyprawę do sałatek wymieszać.Do sałatki dodać ziemniaki olej, i powoli wymieszać. Doprawić do smaku solą.