Roladki z pieczarkami i serem

Ocena:

4.41 (207)

  • 60 min.
klasyczne smaczne roladki z kurczaka

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 0,40 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • Vegeta, sól
  • pieprz kolorowy
  • starty ser żółty Gouda- 2-3 łyżki
  • Panierka
  • Mąka, 2 jajka, bułka tarta

Roladki z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebule obrać i pokroić w kostkę i zeszklić na oleju z masłem. Podsmażyć na złoty kolor. Pieczarki pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce na grubych oczkach i dodać do cebuli. Przyprawić szczyptą soli, pieprzu i Vegety. Poddusić do miękkości. Na końcu dodać ser żółty, tyle ile lubimy 2-3 łyżki.
  • Pierś z kurczaka umyć i pokroić na porcje. Rozbić przez folię, jak na kotlety schabowe. Następnie faszerować pieczarkami z serem żółtym, zawijać w roladki, spiąć. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Obsmażyć na rumiano. Tuż przed podaniem na stół dopiec w piekarniku około 10 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne