Pyszne danie, nie tylko na niedzielny obiad. Danie doskonałe na każdą okazje.
Składniki:
filety z kurczaka
pieczarki
cebula
przyprawy (przyprawa do kurczaka, zioła prowansalskie)
Roladki nadziewane farszem pieczarkowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Filety poprzekrawać tak by powstał większy płat. Opruszyć przyprawami z obydwu stron. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać pieczarki i smażyć chwilke, aż płyn odparuje. Faesz nakładać na płat, nastepnie zwinąć roladkę. Dokładnie związać nicią lub spiąć metalową wykałaczką. Roladki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec kolejne 50 minut.
Zamiast filetów z kurczaka, można uzyc filet z indyka. Wtedy powstanie jedna rolada.