Fot. Małgorzata Kujda, stylizacja: Żaneta Hajnowska, Daria Buczyńska-Nowacka
4.49 (178)
Pulpeciki z indyka z marchewkowym ryżem łatwe danie z egzotycznym pomysłem. Sos sriracha nadaje orientalnej ostrości.
ryż 200 g
marchewka 2 szt.
mięso mielone z indyka 500 g
bułka pszenna typu paluch 1 szt.
kolendra 2 gałązki
sos sojowy 2 łyżki stołowe
sos sriracha 2 łyżeczki
cukier 1 łyżka stołowa
czosnek 2 ząbki
jajka 1 szt.
bułka tarta 4 łyżki stołowe
olej 2 łyżki stołowe
sos sojowy 3 łyżki stołowe
miód 3 łyżki stołowe
czosnek 1 ząbek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cytryna 1 szt.
kolendra 2 gałązki
sezam 1 łyżka stołowa