Jest to przepis w całości wymyślony przez mojego męża. Sałatka ma ostry, wyrazisty smak.
Składniki:
30 dag schabu bez kości
2 papryki czerwone
3 ogórki korniszony
1 cebula czerwona
2 małe pomidory
2 łyżeczki curry
2 łyżeczki pieprzu cayenne
majonez
2 łyżki oleju do smażenia
Pikantna sałatka ze schabem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Schab myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy do niego schab wraz z curry i pieprzem cayenne. Smażymy całość ok. 10 minut ( aż schab będzie mięciutki ). Studzimy.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paseczki. Pomidory kroimy w ósemki, cebulę kroimy w półplasterki, ogórki w plasterki ( jeśli są bardzo grube kroimy je na pół ).
Wszystkie składniki ze sobą łączymy, schab dodajemy wraz z tłuszczem na którym był smażony, mieszamy. Dodajemy majonez - ok. 4-5 łyżek. I gotowe.