Paszteciki z pasztetową

Ocena:

4.47 (196)

  • 50 min.
  • dla 5 osób
Pyszne paszteciki z pasztetowej.

Składniki:

  • 40 dkg pasztetowej (w prawdziwym flaku)
  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 cebula
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 jajko+jajko do posmarowania pasztecików
  • kminek do posypania lub mak

Paszteciki z pasztetową - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pasztetową wyjąć z flaka ,rozgnieść widelcem,dodać pieprz ziołowy.
  • Zeszkloną cebulkę na oleju,jajko,odrobinkę vegety lub soli(jeżeli pasztetowa jest słona ,nie dajemy)wyrobić widelcem farsz.
  • Ciasto francuskie rozmrozić,lekko rozwałkować,układać farsz,przez całą długość ciasta,zrobić zakładkę i odciąć nożem,
  • docisnąć palcami.
  • Pociąć na dowolne kawałki,posmarować rozbełtanym jajkiem,posypać kminkiem .
  • Piec w 200-220ºC około 15-20 min.
  • Polecam,podawać z czerwonym barszczykiem.
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne