papryka_z_serkiem_feta

Papryka z serkiem feta

Ocena:

4.5 (167)

  • 60 min.
  • dla 1 osoby
Dla wszystkich zwolennikow papryki i fety.

Składniki:

  • • 6 podluznych papryk
  • • 2 serki "Feta" ok. 400 gram
  • • 1 serek Philadelphia
  • • sol, czosnek w proszku, ostra paprka do smaku.
  • • ziele angielskie
  • • lisc laurowy
  • • 1 lyzeczka cukru

Papryka z serkiem feta - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Papryki umyc, wyciagnac ostroznie nasionka i gotowac 5 min. w posolonej i pocukrzonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i listka laurowego. Papryki wyciagnac z wody i zostawic do ostygniecia. Serki wymieszac, dodac soli, czosnku i ostrej papryki do smaku. Zimne papryki nadziewac masa serowa. Wylozyc do pojemnika i zalac olejem z dodatkiem soli, ostrej papryki, szczypty cukru, ziela angielskiego i liscia laurowego. Sa juz smaczne na nastepny dzien.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne