nadziewane_kotlety_schabowe_w_ciescie_nalesnikowym

Nadziewane kotlety schabowe w cieście naleśnikowym

Ocena:

4.43 (150)

  • 60 min.
  • dla 4 osób

Troszkę pracochłonne, ale naprawdę warto.

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
  • 1 jajo
  • 1/2 szklanki mleka
  • mąka
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula
  • siekana zielenina (koperek
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • świeża bazylia)
  • olej

Nadziewane kotlety schabowe w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kotlety bardzo cienko rozbić (max. 0,5 cm grubości).
  • Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. Posmarować z jednej strony musztardą.
  • Cebulę bardzo drobno posiekać
  • wymieszać z siekaną zieleniną.
  • Na środku każdego kotleta ułożyć trochę cebuli (na stronie posmarowanej musztardą)
  • następnie złożyć na pół i docisnąć brzegi. Cebulę można wcześniej zeszklić.
  • Z jajka
  • mleka i mąki zrobic bardzo gęste ciasto naleśnikowe.
  • Każdy kotlet maczać w cieście ze wszystkich stron i smażyć na oleju na złoty kolor.
  • Farsz z cebuli można zastąpić dowolnym innym np. z grzybów (grzyby najpierw usmażyć)
  • a zamiast musztardy kotlety można posmarować ketchupem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne