Mleczny krem migdałowy

Ocena:

4.51 (172)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 1 osoby
Pyszny mleczny krem z dodatkiem płatków migdałowych.

Składniki:

  • 1/2 szklanki płatków migdałowych
  • 100 g masła
  • 16 g cukru waniliowego
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2 czubate łyżki miodu
  • 1 szklanka mleka w proszku

Mleczny krem migdałowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Płatki migdałowe wsypać do miski blendera i mocno zmiksować. Do masła dodać cukier waniliowy. Masło z cukrem rozpuścić. Ciepłe masło wlać do zmielonych płatków migdałowych i utrzeć. Wlać mleko i powoli mieszać. Dodać miód i dokładnie rozmieszać. Powoli dosypywać mleko w proszku, cały czas mieszając. Gotowy krem przelać do słoiczków i schłodzić w lodówce. Jak krem lekko zastygnie, można nim smarować np. wafle, ciastka, itp.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne