medaliony_wieprzowe_z_podsmazana_cebulka

Medaliony Wieprzowe z Podsmażaną Cebulką

Ocena:

4.44 (199)

  • 40 min.
  • dla 3 osób
Łatwy i pyszny sposób na przyrządzenie polędwiczek wieprzowych.

Składniki:

  • 700 gr. Polędwiczek wieprzowych
  • Tłuszcz do smażenia (masło klarowane)
  • 1 Duża cebula
  • Mąka pszenna
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Medaliony wieprzowe z podsmażaną cebulką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ► Polędwiczki pokroić w 2 cm medaliony, umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i obtoczyć w mące, obsmażyć na klarowanym maśle z dwóch stron na złoty kolor. Cebulę pokroić w piórka.
  • ► Podsmażone medaliony przełożyć na talerzyk, do tłuszczu wrzucić pokrojoną w piórka cebulkę i smażyć kilka minut, pod koniec dodać podsmażone medaliony i dusić jeszcze kilka minut pod przykryciem, od czasu do czasu podlewać ciepłą wodą.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne