Masa bakaliowa

Ocena:

4.55 (192)

  • 4 godz. 0 min.
  • dla 1 osoby
Masa bakaliowa dla dorosłych.

Składniki:

  • ananas w puszce 1 puszka
  • płatki migdałowe 100 g
  • orzechy włoskie 200 g
  • rodzynki 200 g
  • masło 250 g
  • żółtka 5 szt
  • cukier puder 5 łyżek
  • wódka 250 ml

Masa bakaliowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rodzynki, pokrojone orzechy i migdały zalać wódka na kilka godzin, aby dobrze namiękły. Jajka sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z masłem na jednolity krem, dodać bakalie i pokrojony w kostkę ananas. Wszystko delikatnie wymieszać.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne