Przygotowanie: 10 minut Smażenie: 4 minuty Porcja: 180 kcal Składniki na 4 porcje
Składniki:
paczka mrożonych krewetek
szklanka oleju
Marynata:
szczypta kolendry i chili
dwa ząbki czosnku
sok z cytryny
łyżka oliwy
Sałatka:
garść rukoli
pomidor
ogórek
łyżeczka oliwy
10 dag sera feta
sól, pieprz
Krewetki z rukolą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Krewetki rozmrozić. Zrobić marynatę: oliwę dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny, kolendrą, chili, pokrojonym drobno czosnkiem. Krewetki oblać marynatą, wymieszać,pozostawić w lodówce na około dwie godziny. Po tym czasie usunąć z krewetek marynatę.
Do wysokiego garnka wlać olej, rozgrzać. Gdy będzie gorący, wrzucać krewetki, obsmażyć. Wyjąć, osączyć z tłuszczu. Ułożyć na półmisku, skropić oliwą i cytryną. Składniki sałatki pokroić i wymieszać. Podawać z krewetkami.