Przepis znalazłam w jednej książce, zrobiłam i wyszła bardzo smaczna. :)
Składniki:
2 pory
2 cebule
ząbek czosnku
2 łyżki śmietany 30%
3 jajka
olej
sól
musztarda dijon
musztarda chrzanowa
musztarda rosyjska
kostka bulionu warzywnego
pieprz
koperek
liście laurowe
ziele angielskie
natka pietruszki
Zupa musztardowa z jajkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Pory, cebulę i czosnek myjemy, obieramy i kroimy, a następnie szklimy na oleju. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy kostkę bulionu warzywnego, 1 liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i pieprz. Odmierzamy po 2 łyżki musztardy dijon, chrzanowej i rosyjskiej, mieszamy je ze sobą. Zmieszane musztardy dodajemy do wywaru i przyprawiamy solą. Na koniec dodajemy gęstą śmietanę. Posypujemy natką pietruszki i koperkiem.