kotleciki_z_jajek_i_ryzu

Kotleciki z jajek i ryżu

Ocena:

4.39 (188)

  • 45 min.
  • dla 5 osób
Co tu dużo pisać, po prostu szybkie, smaczne kotleciki dla każdego ;)

Składniki:

  • 6 jajek
  • 2 torebki ryżu
  • natka pietruszki lub szczypiorek
  • przyprawy: sól, pieprz, vegeta
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Kotleciki z jajek i ryżu - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Ryz oraz 5 jajek gotujemy. Ostudzone jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  • 2. Ostudzony ryż przekładamy do miski, dodajemy pokrojone jajka i 1 surowe oraz przyprawy. Na końcu dodajemy zieleninę. Mieszamy.
  • 3. Z masy formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor przez około 10 minut.
  • Podajemy z ulubioną surówką.
  • Z tej porcji wyszło mi 11 kotlecików.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne