Kostka grysikowa do zupy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
-
Szklankę przefiltrowanej wody zagotowujemy z solą, kaszę mieszamy z drugą szklanką przefiltrowanej wody, a następnie wlewamy do przefiltrowanej, gotującej się wody.
-
Gotujemy przez 15-20 minut, aż do uzyskania odpowiedniej gęstości. Na koniec dodajemy masło, pieprz i natkę.
-
Głęboki talerz przelewamy zimna wodą, a na jego dno wykładamy warstwę ugotowanej kaszy manny. Wyrównujemy łyżką zamoczoną w zimnej wodzie. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie kasze kroimy w kostkę i nalewamy zupę.
Porady
Użycie przefiltrowanej wody do przygotowania kostek sprawi, że potrawa nabierze aromatycznego i delikatnego smaku. Polecamy nowoczesny dzbanek filtrujący Dafi ASTRA, który skutecznie oczyszcza wodę kranową z substancji mogących negatywnie wpływać na jej smak i zapach. http://sklep.dafi.pl/ Pamiętajmy też o przechowywaniu żywności. Jeśli przygotujemy większą jej ilość -możemy wykorzystać pojemniki próżniowe. Dzięki szczelnemu zamknięciu zachowamy smak i aromat produktów oraz zapobiegniemy roznoszeniu się zapachów w lodówce. http://sklep.dafi.pl/
Notka redakcyjna
Rekomendujemy oczyszczenie wody kranowej przy użyciu dzbanka filtrującego z filtrem magnezowym Mg+, który dodatkowo zmineralizuje ją cennym magnezem.