Kebab w cieście

Ocena:

4.39 (228)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 1 osoby
Ciasto jest przepyszne smakuje jak z budki!

Składniki:

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 1/2 łyżeczka soli
  • pół szklanki gorącej wody
  • Kebab:
  • 2 filety z kurczaka
  • -mała główka kapusy pekińskiej
  • -cebula
  • -ogórki konserwowe
  • -papryka
  • -2-3 pomidory
  • -2 ząbki czosnku
  • -przyprawy do kurczaka,papryka,sól.
  • -3 łyżki majonezu i ketchupu
  • -oliwa z oliwek(około 3 łyżek)

Kebab w cieście - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ciasto:
  • Mąkę przesiewamy przez sitko, robimy wgłębienie i wlewamy oliwę oraz dodajemy sól. Mieszamy dolewając gorącą wodę. Dzielimy ciasto na 4 części, każdy kawałek rozwałkowywujemy na cieniutkie placki. Placki smażymy na suchej patelni. Ważna sprawa, po usmażeniu kładziemy placki na sobie na talerzu i przykrywamy folią. Zabieg ten pozwala im zmięknąć, dzięki czemu można je później zwijać.
  • Kebab:
  • Piersi oczyścic,pokroic w paski,dodac czosnek przyprawy,papryke,sól i oliwe.Całośc wymieszac i odstawic najlepiej na cała noc.Kapuste,ogórki,pomidory,papryke,pokroic w kostke w paski dac do miski,cebule pokroic w piórka.Wymieszac dodac majonez i ketchup.Piersi usmażyc odparowac dodac do kapusty....Calosc wymieszac i zawijac w ciasto.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne