Przygotowanie: 15 minut Porcja: 210 kcal Składniki na 4–6 porcji
Składniki:
3/4 kg koletów z łososia
1/2 szklanki gęstej śmietany
2 łyżki posiekanej cebuli
po łyżce posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżka przyprawy do ryb PRYMAT
sól
pieprz
olej
Hamburgery z łososia - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Filety zemleć w maszynce do mięsa lub bardzo drobno posiekać nożem.
W misce wymieszać mus rybny ze śmietaną, posiekaną cebulą, szczypiorkiem, natką pietruszki, mąką, przyprawa do ryb, solą i pieprzem (jeśli masa będzie zbyt rzadką dodać trochę bułki tartej). Uformować z masy płaskie kotlety.
Posmarować olejem i piec na mocno rozgrzanym ruszcie po około 5 minut z każdej strony.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!