Filety z kurczaka w cieście piwnym

Ocena:

4.31 (206)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Pyszne na obiad jak i na przekąskę :)

Składniki:

  • - 2 piersi z kurczaka;
  • - 3/4 szklanki piwa;
  • - 3/4 szklanki mąki;
  • - 1 jajko;
  • - sól;
  • - pieprz;
  • - słodka papryka;
  • - olej.
  • Dodatkowo
  • - kilka małych pieczarek.

Filety z kurczaka w cieście piwnym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Piersi z kurczaka umyj i dokładnie oczyść. Pokrój na kawałki.
  • W misce przygotuj ciasto: wlej piwo, dodaj mąkę, jajko oraz sól, pieprz i paprykę do smaku. Dokładnie wymieszaj.
  • Mięso obtaczaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju.
  • Pieczarki umyj, oczyść i smaż w ten sam sposób co mięso.

Porady

Zobacz też: filety z kurczaka z kokardkami

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne