Filety drobiowe w pysznej panierce

Ocena:

4.53 (169)

  • 40 min.
  • dla 8 osób
pyszniutkie danie

Składniki:

  • 4 pojedyńcze filety z kurczaka
  • Sól i pieprz kolorowy
  • Panierka:
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżeczki musztardy stołowej
  • 150 gram startego na średnich oczkach sera żółtego
  • 3 jajka
  • 4-5 łyżek słodkiej śmietanki

Filety drobiowe w pysznej panierce - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Każdy filet przekroić wzdłuż na pół, grubsze miejsca rozbić przez folię, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut.
  • Składniki panierki wymieszać razem na dosyć gęste ciasto.
  • Filety zanurzać w panierce i smażyć na rozgrzanym oleju.
  • Gdy trzeba łyżeczką nałożyć troszkę panierki w miejsca brakujące. Usmażyć na rumiano.
  • Podać z ryżem i sałatką, u mnie ogórki miodowe z domowej spiżarni
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne