Fasolka po bretońsku bez moczenia

Ocena:

4.36 (206)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Fasolka jest bardzo smaczna:)

Składniki:

  • 40 dkg Fasoli Jaś
  • 20 dkg chudego wędzonego boczku
  • 20 dkg cienkiej kiełbasy dowolnej
  • listek laurowy
  • przyprawa warzywko lub vegeta
  • majeranek
  • koncentrat pomidorowy
  • 2-3 ząbki czosnku
  • ewentualnie łyżka mąki do zagęszczenia.

Fasolka po bretońsku bez moczenia - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Fasolę umyć,zalać wodą i zagotować, odstawić na 15 min.Boczek pokroić w kostkę razem z kiełbasą, przesmażyć na odrobince oleju.
  • Dodać do fasoli i gotować do miękkości,na końcu dodać przeciśnięty czosnek,majeranek przyprawę,koncentrat pomidorowy według uznania,żeby nie była za kwaśna i chwilkę pogotować.Fasolka powinna być gęsta, sama w sobie wtedy nie potrzeba zagęszczać jej mąką(inaczej rozrobić mąkę z kilkoma łyżkami zimnej wody,wlać do fasolki i zagotować)
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne