Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 12 godzin
Pieczenie: 1 godzina
Porcja: 200 kcal
Składniki na 8–10 porcji
Składniki:
60 dag cielęciny
słoiczek chrzanu
brzoskwinie z zalewy
żelatyna
sól
pieprz
MARYNATA:
cebula
250 ml wytrawnego białego wina
2 łyżki oliwy
Marynata do mięs klasyczna PRYMAT
pokruszony liść laurowy
4 ziarna ziela angielskiego
1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
Cielęcina z brzoskwinią - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Mięso umyć, osuszyć.
Marynata: cebulę posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty, zalać mięso w kamiennym garnku, przykryć,
chłodzić w lodówce przez 12 godzin. Przekręcać. Mięso wyjąć z marynaty, natrzeć solą i pieprzem. Piec 1 godzinę w temp. 140˚C.
Schłodzone mięso pokroić na plastry, układać po jednym w małych kokilkach, dekorować łyżeczką chrzanu i ćwiartkami brzoskwini. Przygotować żelatynę według przepisu na opakowaniu. Zalewać nią przygotowaną w kokilkach cielęcinę,
czekać, aż zastygnie.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!