Cielęcina z brzoskwinią

Ocena:

4.51 (189)

  • 30 min.
  • dla 10 osób
Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 12 godzin
Pieczenie: 1 godzina
Porcja: 200 kcal
Składniki na 8–10 porcji

Składniki:

  • 60 dag cielęciny
  • słoiczek chrzanu
  • brzoskwinie z zalewy
  • żelatyna
  • sól
  • pieprz
  • MARYNATA:
  • cebula
  • 250 ml wytrawnego białego wina
  • 2 łyżki oliwy
  • Marynata do mięs klasyczna PRYMAT
  • pokruszony liść laurowy
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu

Cielęcina z brzoskwinią - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso umyć, osuszyć.
  • Marynata: cebulę posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty, zalać mięso w kamiennym garnku, przykryć,
  • chłodzić w lodówce przez 12 godzin. Przekręcać. Mięso wyjąć z marynaty, natrzeć solą i pieprzem. Piec 1 godzinę w temp. 140˚C.
  • Schłodzone mięso pokroić na plastry, układać po jednym w małych kokilkach, dekorować łyżeczką chrzanu i ćwiartkami brzoskwini. Przygotować żelatynę według przepisu na opakowaniu. Zalewać nią przygotowaną w kokilkach cielęcinę,
  • czekać, aż zastygnie.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne