Ciasto Tortowe

Ocena:

4.5 (200)

  • 30 min.
Pyszne i łatwe ciasto tortowe

Składniki:

  • Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 1.szkl.cukru
  • 1szkl.mąki
  • proszek do pieczenia
  • Krem:
  • 700g śmietany kremówki
  • 2 op.usztywniacza do bitej śmietany
  • cukier waniliowy
  • Czekolada i owoce do przystrojenia
  • Brandy do nasączenia biszkoptu

Ciasto tortowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Biszkopt:
  • Od dzielić białka od żółtek.Ubić pianę z białek na sztywno,wsypywać stopniowo cukier.Nie przerywając miksowania dodawać po jednym żółtku,potem dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlewamy do formy i pieczemy w lekko nagrzanym piekarniku przez 30-40 min. na 180 c.
  • Krem: Ubić śmietanę,dodać usztywniacz oraz cukier waniliowy.
  • Upieczony i ostudzony biszkopt,przekrajamy na 3 części,nasączamy i przekładamy kremem.
  • Ozdabiamy ( dekoracja dowolna ) , schładzamy 2 godz.w lodówce i Smacznego:)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne