Chłodnik kalafiorowy

Ocena:

4.46 (201)

  • 40 min.
  • dla 5 osób
Idealny gdy chcesz zjeść coś mało kalorycznego

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 1 średni ogórek
  • 1 ząbek czosnku (może być ale nie musi)
  • duży jogurt naturalny
  • pęczek koperku
  • sól

Chłodnik kalafiorowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ugotować kalafiora, a w mędzyczasie można zetrzeć ogórka na grubych oczkach.
  • Ząbek czosnku zgnieść i drobno posiekać. Posiekać koperek (cały pęczek). Ztartego ogórka wymieszać z czosnkiem, solą i jogurtem naturalnym. Wystudzony kalafior posypać koperkiem i przed podaniem polac sosem. Kalafiora można zastąpić również brokułami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne