Biszkopt jasny

Ocena:

4.47 (186)

  • 35 min.
Puszysty biszkopt może być bazą do wielu ciast

Składniki:

  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Biszkopt jasny - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Białka oddzielić od żółtek miksować na najwyższych obrotach do momentu otrzymania dość sztywnej piany
  • Dalej miksując wsypać powoli cukier piana musi być sztywna i lśniąca a cukier rozpuszczony
  • Następnie należy dodać żółtka jedno po drugim dokładnie miksując po każdym
  • Na koniec wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wymieszać drewnianą łyżką
  • Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia wylać ciasto i piec ok 25 minut w 160st Ciasto ostudzić wyłożyć na blat zdjąć papier do pieczenia ułożyć w formie
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne