" Babcine pierogi z pasztetową "

Ocena:

4.5 (199)

  • 40 min.
  • dla 4 osób

Pyszne Babcine pierogi z pasztetową i smażoną cebulką.

Składniki:

  • - mąka - 0,5 kg
  • - jajko - 1 szt
  • - pasztetowa drobiowa - 20 dag
  • - sól - 1 łyżeczka
  • - olej - 1 łyżka
  • -cebula - 1 szt

" babcine pierogi z pasztetową " - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mąkę przesiewamy na stolnicę.
  • Wbijamy jajko.
  • Dodajemy 1 łyżkę oleju , łyżeczkę soli i 0,5 szklanki wody.
  • Zagniatamy ciasto.
  • Rozwałkowujemy.
  • Wycinamy szklanką kółka.
  • Pasztetową kroimy na kawałki.
  • Układamy po kawałku na każdym krążku ciasta.
  • Sklejamy formując pierogi z falbanką.
  • Gotujemy do wypłynięcia w gorącej osolonej wodzie z odrobiną oleju.
  • Podajemy ze smażoną cebulką.
Udostępnij: Udostępnij

Notka redakcyjna

Jeśli smakowały ci te pierogi, to zachęcamy do spróbowanie również pierogów z pasztetem. Miłośniczkom i miłośnikom pierogów z mięsem polecamy ponadto litewskie kibiny z baraniną oraz gruziński przysmak - chinkali z farszem wołowo-wieprzowym

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne